Middelengebruik op het werk

Geplaatst op: 23 april 2018

Middelengebruik in combinatie met werk kan ernstige gevolgen hebben. Verslaving aan alcohol, drugs, gokken, tabak en games kost het bedrijfsleven jaarlijks naar schatting 1,5 miljard euro. Daarom is het zeer raadzaam dat uw bedrijf een alcohol- en drugsbeleid heeft.

Koenraed en Novadic-Kentron werken samen om bedrijven te ondersteunen in het opstellen van een alcohol- en drugsbeleid. Vaak wordt verslaving geassocieerd met mensen die dagelijks gebruiken en dakloos zijn, maar verslaving is meestal veel minder zichtbaar (bijvoorbeeld op het werk). Het gebruik van alcohol en drugs is soms een sluipend proces waarbij het steeds moeilijker wordt de verslaving te combineren met de verantwoordelijkheden binnen het werk. Hierdoor kunnen problemen ontstaan als een lagere productiviteit, verzuim of ongepast gedrag.

Wist u dat één op vijf werknemers een afhankelijkheidsprobleem heeft van alcohol, drugs of medicatie? Novadic-Kentron kan u helpen bij het formuleren en implementeren van alcohol- en drugsbeleid binnen uw bedrijf of instelling. Ook verzorgt Novadic-Kentron voorlichtingen en trainingen op het gebied van middelengebruik en verslavingsproblematiek. Iedere situatie vraagt om een specifieke aanpak, daarom worden de beleidsadviezen en trainingen altijd op maat aangeboden. In de masterclass ‘sociaal ondernemen op de werkvloer’ wordt deze training ook verzorgd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Koenraed via info@koenraed.nl of met Novadic-Kentron via hulp@novadic-kentron.nl.